La situació d’ocupació espanyola, que no va acabar a l’octubre del 2017 per la manera d’obrar o bé negligent o bé traïdora dels partits processistes, ens empeny a situacions desassenyades.

Fa uns dies, i amb una precisió cronològica digna d’un guió de televisió com tot el que té a veure amb el procés, el tema dels indults va cedir el torn a les sancions del Tribunal de Cuentas Español per actes d’alts càrrecs de la Generalitat, en el període 2017-2021.

La suma, que puja a 5’4 milions d’euros, no sembla que hagi despertat gaire entusiasme en els habituals i obedients aportadors a caixes de solidaritat. I és que tot té un límit i demanar diners per a persones que no solament no van fer la independència sinó que malparlen de la unilateralitat, com és el cas de Junqueras i Mas, ha fet indignar sectors de l’independentisme conscient i que no claudica (això que unionisme i processisme col·laboren a dir-ne “radical” o “hiperventilat”).

El Govern ha trobat una solució que no ha deixat pas ningú indiferent: ha creat un fons amb 10 milions per a avalar les fiances imposades a ex-alts càrrecs de la Generalitat. Cal dir que es tracta d’un aval que els encausats haurien de tornar en cas de sentència ferma. Aquest aval aniria contraavalat per una entitat bancària.

Resta per veure si el Tribunal de Cuentas acceptarà el que pot ser constitutiu de frau de llei. Tampoc no té gaire lògica que cap entitat bancària se situï contra l’estat que en dicta la legislació i les inspeccions.

En qualsevol cas, aquells qui podrien fer la independència avui del Parlament estant no la faran, que ningú no ho oblidi. Catdavant no ho oblidem pas.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,