El foc, que fa dos dies que crema al Parc Natural del Cap de Creus entre Llançà i Port de la Selva (Alt Empordà), s’ha pogut estabilitzar amb l’augment de la humitat, el descens de temperatures i la moderació de la tramuntana. Un cap de cigarret, del qual es mirarà d’extreure ADN, sembla la causa probable de l’incendi que deixarà ferida la fauna i flora de la zona per molt de temps i que ha perjudicat patrimonialment i emocional milers de persones.

A l’incendi físic, s’hi ha afegit l’incendi virtual entre administracions. La Generalitat i les xarxes mostren indignació perquè el Gobierno espanyol no ha fet costat a la petició de la Generalitat de demanar-hi la intervenció d’hidroavions francesos. El Gobierno espanyol i la seva claca jornalística contraataca i afirma que l’Estat hi ha aportat 11 avions d’ençà el començament de l’incendi i que no volia precipitar-se, com si un incendi fos quelcom de secundari on no cal fer tot el possible per apagar-lo de bon principi.

Laura Borràs, presidenta del Parlament, en funcions més pròpies de l’executiu que no pas del legislatiu, se n’ha exclamat a xarxes tot dient que això amb la independència no passaria. I té raó. Dependre de qui et vol destruir per a la teva protecció és mal negoci. Però cal recordar-li que si Catalunya no és independent és per culpa de polítics ara al seu partit (Junts) i d’ERC i CUP, que van fer falses DUI al 2017 i que avui mateix podrien declarar la independència, atès que tenen majoria d’escons i de vots, i no ho faran. I és que això de mirar d’esgarrapar vots a Twitter en aprofitant desgràcies i fent-se passar per independentista mentre sostenen el Gobierno i la Diputació, o mentre es vota amb PSC, PP i Ciutadans presentar candidatures olímpiques espanyoles pel 2030, és una aixecada de camisa al poble de Catalunya de la qual no serem còmplices a Catdavant.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , , , , , , ,