El Consell per la República ja ha iniciat el compte enrere per a investir el nou president. Ho pot ser qualsevol persona que formi part del Registre Ciutadà del Consell, compleixi el seu codi d’ètica i transparència i elabori un programa d’acció política per presentar-lo davant l’Assemblea de Representants. Els candidats tenen temps fins al dia 22 per enviar un correu electrònic amb les dades personals, currículum, identitat digital, fotografia i motivació. Cal un mínim del 20% dels avals exclusius dels membres de l’Assemblea de Representants i el període de recollida dels avals serà fins el 1r de març.

L’entelèquia processista de Puigdemont per seguir enredant la troca també ha anunciat la posada en marxa d’una xarxa diplomàtica amb l’objecte de “dur a terme l’acció internacional que l’autonomia no pot fer”.

La tasca d’internacionalització del Consell tindrà tres fronts principals:  l’àmbit polític i institucional (governs, parlaments, partits polítics…), l’àmbit judicial i dels tribunals internacionals i l’àmbit de la societat civil i l’opinió pública, que inclou també el món acadèmic mitjans de comunicació, associacions i grups d’interès.

L’acció internacional del Consell pretén construir aliances amb tots aquests actors al servei de tres objectius: la denúncia de la repressió i la vulneració de l’Estat de dret per part d’Espanya, el reconeixement del dret a l’autodeterminació de Catalunya i el reconeixement de la República catalana declarada al 27-O al Parlament de Catalunya i, per tant, de la validesa del referèndum del 1r-O. La mateixa de la qual reneguen la primera línia d’ERC i PdECAT.

Així es durà a terme aquest desplegament de la Xarxa Diplomàtica del Consell: d’una banda, aprofitarà perfils destacats dels diferents països d’aquesta xarxa exterior i, de l’altra, farà una crida oberta a totes aquelles persones que es vulguin postular per integrar-s’hi.

Llegeix articles amb temes relacionats: ,