El Consell de Ministres ha aprovat l’ampliació de tres mesos més de la moratòria de desnonaments per a famílies vulnerables de lloguer en les situacions d’impagament o finalització del contracte.

El Reial Decret 8/2021 inclou també la possibilitat d’una suspensió extraordinària dels desnonaments de famílies vulnerables en situació d’ocupació precària, sempre que els propietaris siguin grans posseïdors i la família inclogui un menor d’edat, un dependent o una víctima de violència de gènere. Es manté la pròrroga extraordinària dels contractes de lloguer que finalitzin fins al 9 d’agost i el llogater podrà demanar-ne una ampliació amb les mateixes condicions i fins a un màxim de sis mesos.

La PAH, que xifra en 29.406 els desnonaments produïts el 2020, qualifica la mesura de “poc ambiciosa” -si bé de bon principi la considerava com un avenç històric-, perquè “no significa una suspensió total dels desnonaments” i n’exclou determinades casuístiques. L’entitat continua exigint mesures estructurals com ara obligar els bancs i fons d’inversió a fer lloguers socials per a evitar els desnonaments o una llei que garanteixi el dret a l’habitatge.