El Col·legi de Periodistes de Catalunya homenatjarà els degans i deganes que han encapçalat la institució en els seus trenta-cinc anys d’història. L’acte se celebrarà demà a les 18.00 h a la seu de Barcelona de l’entitat i es podrà seguir per mitjà de la cadena de YouTube del Col·legi. Serà una oportunitat per a reconèixer la feina desenvolupada per totes les Juntes de Govern i membres del Col·legi des de l’any 1985. 

Un total de deu degans han dirigit l’organització des de la seva creació, entre ells vuit homes i dues dones. El primer va ser Carles Sentís, seguit de Josep Pernau, Salvador Alsius, Montserrat Minobis, Joan Brunet, Sebastià Serrano, Josep Maria Huertas Claveria, Josep Carles Rius, Josep Maria Mart i Neus Bonet. L’actual degà és Joan Maria Morros, qui va assumir el càrrec el novembre de 2019

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la consellera de Justícia, Ester Capella, dirigiran unes paraules als assistents. Cal recordar que el dia 8 de novembre de 1985 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de creació del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el dia 22 de novembre es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La celebració s’ha ajornat en diferents ocasions amb motiu de la pandèmia i les restriccions sanitàries, per això l’acte només es podrà seguir de manera virtual.

Res a veure amb el col·loqui organitzat per l’Associació de Premsa de Madrid el 3 de maig, que comptarà amb els nacionalistes espanyols Félix de Azúa, Fernando Savater i Mario Vargas Llosa, vinculats a Ciutadans.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,