La reunió del Cercle d’Economia ha estat exemple trist de com el procés -que hauria dut a la independència entre el setembre del 2015 i l’octubre del 2017 si ERC, Junts i CUP, amb complicitat d’Òmnium, ANC i tots els mitjans de comunicació, no ho haguessin impedit- recula cada cop més.

El president Javier Faus va prendre posició inequívocament a favor dels indults com a forma de superar el conflicte i superar 10 anys de paràlisi, a parer seu. El Cercle ha estat manifestament oposat a la independència. Així que no cal tenir cap màster en ciència política per a entendre que si el Cercle és favorable als indults, l’independentisme hi ha d’estar contra.

Pere Aragonès, abans de sopar amb el rei espanyol, va parlar de recuperar la Declaració de Pedralbes del 2018  i que es transfereixi la gestió del Port, Aeroport i Zona Franca a la Generalitat. Algú li hauria de dir que si fessin la DUI, la qual tenen manament, majoria i obligació de fer, ho tindríem sense caldre pidolar-ho.

Per a acabar de confirmar l’estat de coma del procés, Aragonès va parlar de posar a votació els acords de la taula de negociació, com si repetir un referèndum d’independència que anul·lés el del 1r-O del 2017 ja fos poc motiu perquè hom els recusés a tots de ser enterrats al Fossar de les Moreres. No parlem ja de passes enrere, parlem de córrer en direcció contrària.

Si el poble continuem a deixar el procés per a recuperar la nostra independència en mans de polítics que cobren de los Presupuestos Generales del Estado, ben aviat deixarà d’ésser matèria d’estudi per a politòlegs i en serà dels arqueòlegs.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,