Fa uns dies publicàvem un article del cartell per a les festes de la Mercè, dissenyat per l’artista Malika Favre. Com ja se sap, el gust és una qüestió molt personal però el cartell ha agradat majoritàriament a les xarxes. Malgrat tot, el cartell ha servit per a crear converses.

Per una banda, han sorgit comparacions amb el cartell fet al 2015 per Sean Scully, l’artista que ha deixat recentment Barcelona perquè s’hi parla català i que va ser criticat pel Financial Times.

Una de les crítiques minoritàries percebudes a les xarxes ha estat que la Mercè del cartell és massa normativa.

Del punt de vista del conflicte polític, ha tingut cert recorregut el ‘fake’ que incorpora la llegenda “Puta Espanya” en l’accent de la paraula Mercè. L’autor sembla pertocar a Arnau Tordera, cantant d’Obseses.

Però, el tema més comentat ha estat el del mal estat en què es troba el Monument a la Sardana de Josep Cañas a Montjuïc, que fa ja gairebé un any va ser mutilat i encara no ha estat reparat. El motiu de parlar-ne ha estat que al cartell hi figura com a corona de la Mercè. A veure si aquest fet n’accelera la reconstrucció. Ada Colau ahir, a TV3, no en va parlar.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,