La convocatòria de Som Escola, que agrupa 54 entitats, va ser seguida per 35.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.  A primera fila, hi eren representants de Som Escola, l’ANC i Òmnium. A la segona, hi havia polítics d’ERC, Junts, CUP i Comuns, però no del PSC. 

La causa principal de la convocatòria va ser la sentència del Tribunal Supremo espanyol que confirma la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (hauríem de començar a dir-ne Tribunal Superior de Justícia Espanyola a Catalunya).

A la manifestació, on predominava el color verd representatiu de la lluita per la llengua, hi havia famílies, professors i membres de la comunitat de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, situada a l’epicentre de la polèmica.

A Catdavant defensarem ara i sempre la llengua catalana amb tot el cor. Però, després de 10 anys de majoria independentista als carrers i a les urnes, els polítics processistes no solament no han fet la independència, ni tan sols han pogut, volgut, ho sabut posar fi a l’espoliació econòmica, ni han protegit la llengua que recula. Caldrà reflexionar sobre com hem de fer les coses diferentment. Perquè, com va dir Einstein, estar boig és fer sempre el mateix i esperar resultats diferents.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,