Després de l’escàndol en què una executiva de Pfizer acceptés en seu europea que no s’havien provat els vaccins per a assegurar-ne l’efectivitat, pedra angular de la majoria de restriccions com el Passaport Covid; ara la Fiscalia Europea ha obert una investigació contra la Comissió Europea i la presidenta, Úrsula Von der Leyen, per l’adquisició irregular de vaccins.

Segons les dades oficials, la Comissió Europea va acordar  comprar 4.600 milions de vaccins per un cost de 71.000 milions d’euros, el que serien 10 dosis per ciutadà. Però segons les acusacions, la xifra seria de 80.000 milions de vaccins, que serien 178 dosis per ciutadà.

El Tribunal de Comptes Europeu ha reconegut que Pfizer es va reunir amb Von der Leyen sense presentar cap mena de documentació. Segons Pfizer, no poden mostrar els documents al públic atesos els seus interessos. A més a més, el CEO de Pfizer no es va presentar a la comissió que es va obrir per a investigar el fet.

Cal esmentar que el marit de Von der Leyen treballa en la indústria farmacèutica. Per altra banda, Pfizer té almenys 91 multes per diferents delictes, inclosa la multa més gran imposada a una empresa als EUA.

A part de la ineficàcia dels vaccins i de la seva adquisició irregular, fa poc es van filtrar unes declaracions d’una doctora genètica afirmant en un jutjat, que els tests PCR no servien per a diagnosticar la Covid-19 i que solament serveixen per a amplificar el material genètic.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,