Campanya de setge contra les emissores radiofòniques que emeten, al marge de les oficials, amb rerefons polític. En el Dia Mundial de la Ràdio, Contrabanda va denunciar que encara no ha pogut recuperar l’emissió per FM que va haver d’aturar el proppassat 19 de desembre, per bé que continua activa a Internet. Aquesta ràdio, que es qualifica de “lliure, no comercial, assembleària i autogestionada”, va desmuntar l’antena i la resta del material tècnic que tenia al Turó de la Rovira d’on emetia, d’ençà gener de 1991.

Contrabanda es plany que l’Ajuntament de Barcelona vulgui executar una ordre judicial “contra les ràdios pirates comercials”, també de la “denúncia interessada” de l’Associació Catalana de Ràdio i de la inacció del consistori, encapçalat per Colau. Tot i que l’antena encara no ha estat segellada, Contrabanda ha estat amenaçat de segrest dels equips i de pagament de les despeses de desguarniment.

Aquesta ràdio acusa l’Ajuntament de Barcelona “d’aprofitar grollerament” una decisió judicial sobre la reordenació de les torres d’emissió, per a tirar endavant part del pla urbanístic dels Tres Turons, que afecta els barris del nord de la ciutat i ha estat refusat per nombroses associacions de veïns del Carmel, Vallcarca o la Salut.

Contrabanda, que assegura que l’equip de govern de Colau ha ignorat les diverses propostes alternatives per a continuar d’emetre a la FM de Barcelona, reclama una modificació de la Llei de la Comunicació Audiovisual, que es fonamenta en cinc punts: el reconeixement de la tasca dels mitjans de comunicació lliures i sense objectiu lucratiu, als quals permeti l’accés a llicències d’emissió i un mínim de 33%; la reserva de freqüències, a partir d’un estudi tècnic del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions, el qual en faria una planificació atenent els espais disponibles i l’orografia; poder emprar espais públics, pel cap baix per a situar-hi les antenes i transmissors d’aquests mitjans de comunicació no comercial; l’atorgament de llicències habilitades gratuïtes com a deute històric i, el cinquè i darrer, el final de la tramitació de procediments sancionadors.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,