La Xarxa d’aliments de qualitat ha enfortit lligams entre productors, experts i promotors dels productes d’origen de qualitat de Catalunya, Illes Balears i la regió que ha pres el nom d’Occitània (que és tan sols una part de l’Occitània històrica).

L’objectiu de la Xarxa és la transferència de coneixement, tecnologia i innovació per a l’ecosistema del sector agroalimentari de l’euroregió a través de fomentar els circuits de comercialització agroalimentària, la qualitat dels productes alimentaris, apostar per la formació dels joves en els oficis de la restauració o afavorir la sobirania alimentària.

 Aquesta iniciativa va ser finançada a través dels fons Covid-19 acordat per l’euroregió per a fer front als efectes de la pandèmia i es posà en marxa el març de l’any passat. La iniciativa està liderada per l’Institut Regional de la Qualitat Agroalimentària de la regió que ha pres el nom d’Occitània; l’empresa pública Prodeca, del Departament de d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears i la Federació Catalana de DOP-IGP.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,