Carles Puigdemont ha estat detingut a l’aeroport de l’Alguer on s’havia desplaçat per participar demà a Adifolk. Passarà la nit a comissaria i demà al matí passarà a disposició judicial del Tribunal de Sàsser, que decidirà si el posa en llibertat o inicia el procés d’extradició.

Es dóna la circumstància que el primer mitjà en informar-ne ha estat “El Español”, que no sembla probable que fos la primera opció que triaria l’entorn immediat de Puigdemont per donar la notícia. Caldrà, doncs, demanar-se qui i quan els va informar.

La premsa catalana afirma que no hi ha cap euroordre vigent mentre la caverna espanyola cita fonts judicials per afirmar que les euroordres no es van suspendre mai en una situació de confusió típica del procés i de tots els seus capítols destacats (referèndum, plebiscitàries, falses DUI de l’octubre del 2017).

Quan a finals de juliol el Tribunal General de la Unió Europea va suspendre la immunitat de Puigdemont, Ponsatí i Comín, els advocats de Puigdemont ajudats pels mitjans de comunicació van convèncer la població que era irrellevant perquè les euroordres estaven suspeses, cosa que de manera legal o il·legal s’ha demostrat que no era certa.

Tot això arriba precisament pocs dies abans del 1r d’octubre i tindrà segurament efectes al carrer, cosa que amb certesa coneixen els qui han decidit detenir-lo just ara i en territori dels Països Catalans.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,