Tot just un mes i mig després d’absorbir Bankia, CaixaBank ha diversificat negocis i complicitats, atès que ha arribat a un acord amb l’Audiència Provincial de Burgos sobre el protocol que haurà de seguir en cas que rebi reclamacions de consumidors sobre despeses hipotecàries i interessos de demora. Un acord que genera aparença de tracte de favor amb una de les parts processals –la demandada i responsable que existeixin clàusules abusives– i qüestiona perillosament la imparcialitat dels jutges.

El CGPJ, la renovació del qual està paralitzada d’ençà dos anys per la manca d’acord polític, ha emprat al seu lloc web l’eufemisme que aquest acord ‘agilita’ la resolució dels judicis en què es reclamin despeses hipotecàries i interessos de demora. Però si CaixaBank tingués interès real a agilitar aquests tràmits, faria la devolució directa de les quantitats a reemborsar als consumidors per la nul·litat de les clàusules sense necessitat que aquests la reclamessin.

D’altra banda, Caixabank preveu fer fora vora 8.000 treballadors mentre el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, s’ha triplicat el sou i guanyarà 1,65 milions d’euros anyals.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,