El que a Catalunya és el dia de Sant Esteve és el Boxing Day als territoris que, de grat o per força, tenen com a cap d’estat la reina d’Anglaterra. El nom ve del dia que el servei de les famílies benestants rebia una caixa amb diners o menjar, l’endemà de Nadal. En són tradicions vinculades, una jornada especial de la lliga anglesa de futbol i els entrepans de gall dindi o els curry d’aprofitament.

Un costum menys pacífic, que també enguany va tenir lloc a Lanarkshire i Renfrewshire, prop de Glasgow i zones de majoria de l’SNP, és la cacera de guineus. Enguany, hi van participar 20 persones a cavall i 50 a peu. Es va fer dilluns 27 perquè està prohibit caçar en diumenge.

Passa que una llei del 2002 prohibeix que el gossos matin les guineus i “solament” les preparin perquè caçadors a peu les matin a trets. S’han denunciat violacions d’aquesta llei, plena de forats legals.

El portaveu dels Scottish Greens, que té acord de govern amb l’SNP, ha demanat la prohibició absoluta de la cacera, que els Jethro Tull van immortalitzar a “Hunting Girl”.  

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,