La nefasta herència de l’antiga junta directiva blaugrana no restarà impune, atès que el Cor Blaugrana ha presentat una denúncia interna contra Josep Maria Bartomeu, el seu assessor Jaume Masferrer, el director general Oscar Grau i el cap dels serveis jurídics Román Gómez Ponti per infraccions tipificades com a molt greus. L’article 74 dels estatuts alerta que aquests actes poden arribar a provocar l’expulsió com a socis del club. La denúncia serà traslladada a la nova Comissió Disciplinària tan aviat com es formi.

Ensems, El Cor Blaugrana recorda que si bé està personada a la causa del monitoratge a les xarxes socials, coneguda com a BartoGate, la jutgessa li demana 7.000 euros de fiança per a mantenir-ne l’acusació popular. La qualificació d’acusació particular ha estat refusada i ara la plataforma ha muntat un espai per a recollir donatius amb l’objecte d’assolir aquesta xifra; en cas d’excedir-la la quantitat sobrant recauria a la Fundació Johan Cruyff.

La finalitat d’aquesta doble acció no és pas continuar embrutant el club sinó ajudar-lo “a tancar el capítol més fosc de la nostra història”, tasca que El Cor Blaugrana considera que solament es pot aconseguir “aclarint responsabilitats i fent justícia per a reconstruir el club sobre la transparència i la veritat”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,