Estrany és el dia que l’Ajuntament de Barcelona o la batllessa no són notícia. Encara es parla de la foto de Sílvia Casorrán on s’enfot de la “Catalunya profunda”, quan temes més de fons sacsen la ciutat. Així, dos dels organismes més emblemàtics hi han estat notícia negativa les darreres hores.
D’una banda, el personal de Barcelona Activa es va manifestar divendres a Plaça Sant Jaume per la reducció de, pràcticament, un quart dels treballadors entre la no renovació de contractes i la no reincorporació de qui era a la Borsa de Treball pendent de fer-ho.
Fonts de l’Ajuntament s’excusen en dient que no poden contractar-los com a conseqüència de sentències judicials, les quals han establert que l’Ajuntament abusava de la temporalitat. Surrealista; sobretot si tenim en compte que Barcelona Activa té la funció d’assessorar com posar-se d’empresari i, per a això, cal entendre amb respecte la legislació laboral.
Un altre front obert és el possible tancament de Betevé. Sembla que estalviar 600 euros mensuals per anul·lar les edicions en aranès era la “xocolata del lloro”. Sergi Vicente, el director d’ençà el 2015, ha anunciat nou acomiadaments i que treballen per a evitar la fallida. Tres percentatges resumeixen la situació: els salaris a Betevé es mengen 75% del fons econòmic i en deixen solament 9% per a programació, que obté vora 1% d’auditori. Les aportacions extraordinàries de 10 milions al 2020 per l’Ajuntament no han servit per a capgirar la situació.
A aquestes crisis, cal afegir-hi que l’Hermitage ha engegat accions legals contra l’Ajuntament del cap i casal; i també que el consistori ha hagut de tornar a penjar la foto del rei espanyol per decisió judicial. L’obediència de Colau no es maquilla tot portant una màscara amb els colors de la república espanyola, com va posar en escena.
Aquest allau de situacions negatives ha amargat el bon succés de representació internacional obtingut per Colau, recentment seleccionada com a vicepresidenta del C40, la xarxa de ciutats que lluita contra l’emergència climàtica.