Artur Mas en una entrevista al Diari de Barcelona ha tocat diversos temes d’actualitat. Ha lamentat la divisió de l’espai Convergent que li agradaria veure reunificat. També ha negat l’existència del 3% que és pròxim a sentència. Tampoc no es veu tornant a primera línia política.

El tema que més ha traspuat és que ha negat la legitimitat de la unilateralitat feta amb el suport de 52% dels vots i una participació de 54%.

S’escau que, el mateix dia, Oriol Junqueras ha fet el mateix en carta al diari Ara. Resulta que Mas i Junqueras són els dos protagonistes principals del 9-N, que havia de ser un referèndum i va ser un procés participatiu, i també de les eleccions del 27-S del 2015, on es va obtenir la majoria d’escons per a declarar unilateralment la independència en 18 mesos, però es va canviar DUI per un referèndum, el resultat del qual no es va complir.

Quan finalment Catalunya sigui independent, caldrà esbrinar si Mas i Junqueras ja eren, com sembla, contraris a la unilateralitat al 2014 i 2015, quan van impedir la independència que el poble havia guanyat al carrer i a les urnes.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,