El nacionaljudicialisme continua baixant a tota velocitat per un pendent i sense cap mecanisme de frenada. D’una banda, han quedat en llibertat tant els dos policies que van agredir un pare i la seva fillla de 14 anys a Linares com un guàrdia civil que va detenir una cambrera senzillament perquè no li havia agradat el cafè que li va servir.

Dos dels casos més flagrants són els d’Alberto Rodríguez i Albert García: el primer, diputat de Podemos, ha estat condemnat a un mes i mig de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat malgrat que no hi ha proves ni report mèdic d’una presumpte agressió a un policia durant una manifestació. El Suprem ha cregut a ulls clucs la denúncia verbal de l’agent.

Endemés, la Fiscalia demana 18 mesos de presó per al fotoperiodista Albert García per haver recollit una detenció policial durant els aldarulls post-sentència de 2019 prop de plaça Urquinaona. I quatre antifeixistes de València han estat acusats d’un delicte d’odi per una baralla d’un minut amb cinc neonazis.

D’altra banda, la Fiscalia investiga per delicte d’odi un gag del Mag Lari a TV3, denunciat per l’entitat ultra Hablemos Español. És la mateixa Fiscalia que preveu arxivar les investigacions sobre els negocis tèrbols del rei emèrit. I una jutgessa creu que la frase “et faré hetero a còpia d’hòsties” no és fòbia contra el col·lectiu LGTBI.

Per acabar-ho d’adobar, uns agents de la policia nacional han detingut a Múrcia un jove de 19 anys després d’haver cremat una bandera espanyola; cal recordar que el TEDH ja va anul·lar una sentència de l’Audiencia Nacional que condemnava dos joves de Girona per haver cremat una fotografia de Felip VI.

Mentrestant, el TC continua fent la guerra pel seu compte amb una triple decisió surrealista: negar la justícia i reparació a les víctimes del franquisme –avalant la llei que els va amnistiar–, validar la constitucionalitat de la presó permanent revisable, defensada per Vox, i sostenir la vigència de les euroordres de Llarena contra Puigdemont.

Finalment, encara hi ha 68 policies nacionals investigats per l’1-O que romanen a l’espera de data per asseure’s al banc dels acusats. “Serà el judici amb més agents investigats per un cas de violència policial a Europa”, ha assegurat l’advocada Anaïs Franquesa. L’Estat demana tres anys de presó a un votant de l’1-O i una fundació d’ultradreta formada per Esperanza Aguirre, Mayor Oreja i el nazi Tertsch ha guardonat Llarena.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,