El silenci mediàtic no amaga el fet que Albert Tió i Victor Segués ja amunteguen 254 dies privats de llibertat per haver gestionat el club de cànnabis Airam. Des del Centre Penitenciari Obert de Trinitat de Barcelona, Tió ha agraït per mitjà de Twitter la campanya de micromecenatge que els ha permès recollir 4.000 euros per cobrir les despeses judicials dels recursos presentats. Per bé que tots han estat refusats, els dos presos polítics –en tercer grau des de l’1 d’abril–, esperen que el govern espanyol respongui una sol·licitud d’indult d’una condemna de cinc anys.

Paral·lelament, Llum Verda ha esdevingut formalment un partit polític d’àmbit estatal i europeu que es presentarà a les eleccions generals espanyoles de 2023. La nova formació, que vol presentar una llei integral per al cànnabis al Congreso, denuncia un assetjament que inclou l’escorcoll de centenars de botigues especialitzades en aquesta substància, la destrucció de cultius que tenien els permisos, l’hermetisme en la concessió de llicències per part de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, l’anul·lació per part del TC de totes les lleis autonòmiques sobre el cànnabis i de les llicències dels clubs de Barcelona.

Per aquest motiu, un centenar d’activistes han decidit unir-se amb l’objecte d’exigir democràticament la legalització del cànnabis per al consum entre adults a Espanya. El partit serà presidit per Fernanda de la Figuera, que el desembre de 2019 va ser condemnada a nou mesos de presó per haver cultivat cànnabis medicinal per a una associació.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,