Els dotze integrants de Causa Galiza i Ceivar han estat absolts de les acusacions d’enaltiment de terrorisme i organització criminal, delictes pels quals la Fiscalia volia castigar-los amb un total de 102 anys de presó. D’aquesta manera conclou un assetjament de cinc anys farcit de portades criminalitzadores als mitjans i que seguia una pauta de muntatge similar al d’Altsasu o al del judici del cas Bateragune, que el Suprem s’ha entossudit a repetir malgrat que Estrasburg va contradir el tribunal espanyol.

La Guàrdia Civil assegurava que formaven part d’una organització terrorista però la sentència ha establert que senzillament es dedicaven a la promoció de la cultura, llengua i patrimoni natural de Galícia. A més, l’Audiència espanyola no dissoldrà aquestes associacions independentistes.

D’altra banda, el TC ha condemnat el sindicalista gallec Pablo Fragoso per ultratjar la bandera espanyola, atès que hauria manifestat la intenció de calar-li foc. Les úniques proves que ha aportat l’acusació són el testimoni d’uns militars i Fragoso, que nega haver proferit aquestes paraules, recorda que si ho hagués fet haurien d’ésser emparades per la llibertat d’expressió.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,