L’estat no va complir les inversions pressupostades a Catalunya de manera escandalosa aquest cop, certament, i va invertir un % del que estava pressupostat a Madrid. Les xifres que es repeteixen fa decennis (segles?) són aquest cop escandaloses: solament 35% d’execució pressupostària al Principat; pel contrari, a la Comunitat de Madrid (aquest invent sense cap base històrica, “regal” de la transició), s’hi va invertir 183,9%, cosa que fa impossible continuar parlant de pressupostos d’un estat que pressuposta el que no inverteix, i inverteix el que no ha pressupostat.

La xifra posada en euros per habitant és també molt escandalosa: 95 euros per català del Principat per 308 euros per cada madridenc. No hauria de sorprendre ningú. És la diferència de tracte que cal esperar de l’estat criminal espanyol entre una nació que ocupa fa tres segles i que en fa cinc que genocida i la seva capital. Com tampoc no podem esperar justícia dels tribunals ocupants espanyols.

El més obscè de tot són els piulets del president Pere Aragonès o dels diputats de Junts en què mostren indignació. Ells, que poden fer la independència i no la fan, han d’impedir aquesta espoliació. Va en el càrrec, en el sou. Us imagineu la direcció dels Mossos fent piulets indignats on s’exclamessin del nombre d’assassinats, robatoris i violacions que ells tenen l’obligació d’impedir? Aberrant. També fa vergonya que faci la impressió que ho hagin descobert al mateix temps que nosaltres i per la premsa. 

Aquest nou abús no ha motivat ni la retirada de parlamentaris de Madrid, ni trencar el pacte de Junts amb el PSC-PSOE a la Diputació de Barcelona ni els pactes entre processistes i unionistes a molts ajuntaments. Encara menys ha motivat que s’acceleri la Declaració Unilateral d’Independència al Parlament.

A propòsit, pels que insisteixen que hi ha una DUI suspesa, recomanem aquest article on expliquem la traïció de la falsa DUI del 27-O del 2017.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,