Encara cuegen les reaccions ciutadanes als canvis a la vialitat al cap i casal del Principat amb reducció de carrils per a circulació de cotxes i senyalització de difícil comprensió, reforçada amb uns cartells que transmetien una imatge de la ciutat que la majoria de barcelonins no reconeixen com la seva com s’ha fet palès a les xarxes.
Poc després la proposta de fer boicot a Amazon més pròpia de l’activista que un dia va ser, que d’una batllessa, en suport del comerç de proximitat, sense tenir en compte que moltes pimes catalanes venen via Amazon productes i els llocs de treball generats pels múltiples centres logístics de la companyia amb seu a Catalunya.
Un altre front obert ha estat la decisió de Colau de fer un vídeo a les xarxes socials fent servir el castellà en comptes del català. Entre els qui s’han apressat a defensar la batllessa hi és en Jordi Martí, antic regidor pel PSC i que després de passar per MES i haver estat gerent de l’Ajuntament amb Colau, al 2019 va ser elegit regidor al número 5 de les llistes dels Comuns. Martí però no ha fet esment la referència de Colau a ‘en castellano, que nos entendemos todos” que ha estat el més criticat, per haver reduït el català a llengua de segona categoria.
Però el més noticiable i polèmic ha estat el tret al ventre que el sense sostre hongarès Marian va rebre d’un agent de la Guàrdia Urbana el 21 de novembre. La Guàrdia Urbana que afirma que el ferit els amenaçava amb un arma blanca cosa que no sembla acreditada ens les imatges aportades per testimonis presencials. La fundació Arrels, que treballava amb els sense sostre, ha remarcat que a aquestes persones els cal portar un ganivet a sobre per a poder menjar. Aquest fet recorda la mort de la gossa Sota companya d’un sense sostre estoni al desembre del 2018, que va originar protestes socials i la imputació de l’agent presumptament autor dels fets.