Bitcoin va fregar els 67.000 (66.927) dòlars, dimecres 21 d’octubre, i va superar les puntes màximes històriques establertes, el 14 d’abril d’aquest any mateix, entorn els 65.000 dòlars. En el moment d’escriure aquest article (dissabte al migdia), la presa de beneficis ha estat molt moderada amb 9% de baixada en 3 dies. Cal recordar que, els mesos posteriors a la punta màxima de l’abril, la baixada va superar el 50%.
Ethereum, la criptodivisa número 2 per capitalització, va fer la punta màxima històrica, dijous 22, i va arribar a 4.633 dòlars americans.
Els experts consideren clau, en aquest fet, la posada al mercat del primer fons cotitzat o ETF (Exchange Traded Fund) sobre contractes de futurs de Bitcoins. Aquest fons va arrencar amb un volum de gairebé 1.000 milions de dòlars i guanys de 4%, el primer dia. Aquest fons permet a inversors menys tecnològics malgrat no clonar les pujades de Bitcoin i tenir costos d’intermediació superiors als habituals.
JP Morgan considera que el motiu fonamental de la pujada és la inflació, cosa que coincideix amb l’expert en fons d’inversió Paul Tudor Jones, que va afirmar, en una entrevista a la CNBC, que Bitcoin és millor que l’or per a vèncer la inflació.
Un altre factor positiu ha estat que PayPal ha començat a acceptar pagaments en Bitcoin als Estats Units. També és un moviment interessat que el gegant Walmart hagi instal·lat 200 caixers automàtics que operen en Bitcoins.
Caldrà estar atents per veure si els dies a venir hi haurà una presa important de beneficis o bé si s’anirà a cercar noves puntes màximes a 70.000, 80.000 o 100.000 dòlars. Els experts estan dividits.
La punta màxima de dimecres representa, enguany, 130% de revalorització i 450%, als darrers 12 mesos.