Després de dues edicions en què el Festival Jazz Terrassa havia vist alterat el seu calendari habitual, s’ha restablert una certa normalitat sense restriccions d’aforaments. Durant 19 dies intensos, el certamen internacional clou l’edició 2022 amb un balanç positiu tant en xifres com en la qualitat de les propostes musicals. S’ha mantingut la totalitat de la programació prevista amb un programa artístic que reunia més de 50 concerts i activitats al voltant de l’òrbita del jazz, a Terrassa i comarca. En molts dels actes s’ha penjat el cartell d’exhaurides les localitats.

Les primeres xifres de participació estimen una assistència presencial de vora 8.000 espectadors repartida entre els principals concerts celebrats a la Nova Jazz Cava, que han reunit 2.584 persones, i unes 5.000 pel que fa a la participació de públic en les 29 activitats paral·leles. Aquest recompte situa l’ocupació total al voltant del 85%.

L’organització posa en valor l’actualitat, la diversitat i la varietat artística de les propostes que hi han desfilat. L’escena catalana ha brillat amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), Carme Canela & Jurandir Santana, Migra de Marta Garrett & Irene Reig Quintet o l’interès que va despertar el concert d’Ignasi Terraza, el 19è Premi Jazzterrasman, amb un ple absolut. A nivell internacional, l’estrena a Catalunya de la formació d’Ivan Melón Lewis & The Cuban Swing Express i les descobertes d’Emmet Cohen Trio, Immanuel Wilkins o Christian McBride & Inside Straight, tres figures de primer ordre que debutaven al festival amb les entrades exhaurides.

Totes les activitats, malgrat la pluja

La previsió climatològica de les darreres setmanes feia preveure la suspensió dels actes amb més dimensió popular i a l’aire lliure que enguany es recuperaven. No obstant, totes les activitats i concerts s’han pogut reconduir en espais interiors, sense cap cancel·lació i amb un alt índex de participació. Els concerts de la plaça Vella i plaça Catalunya s’han celebrat a la Nova Jazz Cava, que s’ha convertit una vegada més en l’epicentre del Festival i que, per prudència, ha adoptat mesures de control de localitats malgrat la recuperació de la totalitat dels aforaments.

Pel que fa als concerts de Vacarisses i Viladecavalls, s’han traslladat a espais interiors habilitats i, Matadepera ha mantingut l’escenari previst a l’exterior. Diumenge al migdia, l’era de la Masia Freixa de Lluís Muncunill va acollir la cloenda assolellada amb un elevat seguiment. L’entorn del Parc de Sant Jordi, que ja es va estrenar en la darrera edició, ha estat novament l’escenari escollit. Sota les voltes modernistes, Elisabet Raspall i Professor Cunningham and his old School van evidenciar la comunió i l’esperit d’un públic àvid de recuperar l’activitat més popular i divulgativa del certamen.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,