La pel·lícula ‘La terminal’ (2004) en què, per culpa de la burocràcia i els prejudicis, Tom Hanks restava atrapat a un aeroport, ha esdevingut realitat per a una parella catalana que volia commemorar les noces de plata a Islàndia.

Malgrat acreditar una PCR negativa a la sortida d’Espanya, fer-se’n una altra a Reykjavík, tenir cita per passar-ne una tercera i haver estat cinc dies de quarantena, el malson arribava en intentar sortir de l’aeroport del país nòrdic. Allà es van assabentar que recentment el govern islandès havia decidit vetar l’entrada als turistes espanyols, per considerar-los d’alt risc però ni Vueling ni ningú els ho havia comunicat.

Per acabar-ho d’adobar, la majoria de passatgers de l’avió es van poder desplaçar en autobús fins a la capital d’Islàndia sense controls ni problemes excepte set persones, entre les quals es trobava aquesta parella. Ni l’agència de viatges ni el cònsol l’han ajudat.

Després de passar cinc hores a un banc de la terminal de l’aeroport, la policia islandesa va agafar la documentació de la parella i, com si fossin presos comuns, van ser traslladats a un hotel de l’aeroport on encara hi romanen sense rebre cap resposta, per bé que les autoritats nòrdiques els han advertit que segurament seran embarcats en el proper vol a Espanya.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,