El centre universitari Cardenal Cisneros ofereix el Postgrau de Lideratge i management polític per la ‘mòdica’ quantitat de 5.800 euros. Però el preu–habitual en aquest tipus de formació-, no resulta el més amenaçador sinó la llista de professors que hi donen classes. Hi trobem des d’Albert Rivera fins a Vargas Llosa, que fa poc assegurava que la prioritat no és la llibertat de vot sinó “votar bé”, sense oblidar un Toni Cantó que ja està cobrant 75.000 anyals d’Ayuso per defensar l’espanyol i que abans del 12 d’octubre va emblanquinar el genocidi d’Amèrica.

Els estudiants que paguin l’elevada quantitat també podran gaudir de les lliçons de Leopoldo López, responsable del cop d’Estat de Veneçuela i que viu al luxós barri madrileny de Salamanca amb un lloguer de 10.000 euros mensuals –ningú sap qui el paga-, l’exministre del PP Ruiz Gallardón, imputat pel cas Lezo i famós per una llei sobre l’avortament que el va forçar a la dimissió.

Però encara n’hi ha més: Josep Piqué, ministre d’Aznar i amb una trajectòria empresarial no exempta d’escàndols; el cap d’opinió del diari El Mundo Jorge Bustos; Marcos Quinto, exvicepresident de Coca-Cola on va dur a terme un ERO que va acomiadar 12500 treballadors o Álvaro Uribe, expresident de Colòmbia investigat per presumptes delictes de frau processal i subornament i que alguns mitjans del país sud-americà acusen d’estar relacionat amb homicidis i tenir vincles amb grups paramilitars. El darrer reclam és l’economista del PP Daniel Lacalle, net d’un militar i ministre franquista, partidari de Thatcher i amb un passat empresarial tenyit de pèrdues.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,