“Racisme i supremacisme polítics a l’Espanya contemporània” (Parcir Edicions) és el nou llibre d’Eduard Llaudó. L’obra narra les accions repressives de la dictadura franquista embolcallades dins d’un corrent internacional favorable a l’eugenèsia i la classificació racial. Inclou nombrosa documentació històrica sobre el racisme inherent al nacionalisme espanyol, que encara s’arrossega en l’actualitat.

De fet, un jutge de La Palma ha absolt del delicte d’odi un passatger que es va rebutjar de volar amb una hostessa negra, atès que el magistrat considera que dir-li “aparta, negra” no té connotacions negatives. D’altra banda, el jove Mamadou Dieng ha denunciat una agressió policial a Barakaldo i la discoteca Titus de Badalona va vetar l’entrada d’una noia de 18 anys originària de Madagascar.

Finalment, el científic nord-americà James Watson ha proclamat al diari The Sunday Times que els negres són “menys intel·ligents” durant la promoció del seu darrer llibre. “Existeix un desig d’igualtat però els qui tenen treballadors negres saben que no és així” ha manifestat aquest co-descubridor de la doble hèlice de l’ADN.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,