Sembla que Ayuso no en té prou amb maltractar els habitants de la capital espanyola –sigui falsejant les dades de contagis o matant avis a residències-, sinó que també consent la tortura i el patiment als animals. Un report de la plataforma Cruelty Free International conclou que el laboratori Vivotecnia de Madrid empra mètodes cruels d’experimentació que no tan sols provoquen patiments intensos i innecessaris als animals, sinó que contravenen la legislació espanyola en aquesta matèria.

L’article 337 del Codi Penal, inclòs en la reforma de 2015, preveu penes d’entre tres mesos i un any de presó més inhabilitació especial de fins a tres anys per a l’exercici de professió, ofici i comerç que tingui relació amb els animals, els qui per qualsevol mitjà o procediment maltractin injustificadament animals i els provoquin lesions que atemptin greument contra la seva salut.

De fet, atenent el think-tank UPF-Centre for Animal Ethics, la regulació europea vol eradicar l’experimentació amb animals i obliga els Estats membres a invertir de manera rellevant en recerca sobre mètodes alternatius. Gràcies a la petició de Cruelty Free International i a la pressió a les xarxes, la Comunitat de Madrid ha suspès l’activitat investigadora d’aquest laboratori i el director general de Drets dels Animals ha anunciat la proposta d’incloure càmeres de videovigilància en tots els laboratoris d’experimentació animal d’Espanya. Mentrestant, Ayuso proclama que la defensa de la tauromàquia és “la defensa de la llibertat” i ha concedit 900.000 euros a la Fundación Toro de Lidia.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,