Un home marroquí de 41 anys ha mort a l’hospital Nuestra Señora de la Candelaria (Santa Cruz de Tenerife) 24 hores després d’ésser detingut i apoquit per quatre policies, que no van dubtar gens de disparar-li un Taser en un hotel del municipi d’Adeje. L’agressivitat del detingut ha estat el pretext emprat pels agents per a justificar llur operació.

No es tracta pas d’un cas aïllat sinó de la tercera persona que mor a l’estat espanyol després de rebre l’impacte d’una pistola elèctrica: la primera a Peníscola el febrer de 2018 i la segona a Llíria el juliol de 2019; per ambdós casos, se’n va manar l’arxivament. El proppassat novembre, un Mosso va emprar un Taser per a apoquir una dona davant del CAP Creu de Barberà de Sabadell.

La principal empresa que fabrica pistoles Taser, Axon –abans es deia Taser International- va canviar, el 2017, la descripció de les armes de “no letals” a “menys letals”, atès l’elevat índex de mortaldat. Aquell mateix any, Amnistia Espanya va publicar el report ‘Voltis sense control: ús de pistoles Taser i altes defenses elèctriques per les forces de seguretat a Espanya’ amb l’objecte de notar el perill d’aquesta mena d’arma.