La paella de Pilar Rahola cada estiu és una de les imatges típiques de l’auca processista. Molt recordada és la del 2016 amb Puigdemont, Rahola i Trapero. La d’enguany ha reunit, entre d’altres, Carles Puigdemont, Antoni Comín, Lluís Puig, Albano-Dante Fachín, Jon Iñarritu, Jami Matamala, Joan Canadell i Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat de Catalunya.

A diferència del 2016 -on es va publicar un vídeo en què sortia Puigdemont tocant la guitarra-, la constància de la paella d’aquest estiu ha estat immortalitzada amb una foto de 21 persones ben juntetes i sense mascareta, fet que contradiu les normes i la campanya de por dirigida pel conseller Josep Maria Argimon. La foto ha suscitat crítiques a les quals Rahola ha respost que, com que la paella va tenir lloc a la Catalunya Nord, no s’hi infringien les normes. Però, a part que és una excusa de mal pagador, no hi ha cap prova del que diu. Ni tan sols ha dit a quin municipi es va fer l’àpat, i no hem vist cap jornalista que exigeixi que ho provi.

Argimon ha picat els ditets de Puigneró quan exigeix exemplaritat als responsables públics. Una mica més forts, però sense trencar el guió, han anat Partal a Vilaweb i els partits unionistes. Nosaltres anirem molt més lluny: si la foto en si ja seria prou motiu perquè Puigneró dimitís, les excuses que exposa són ofensives a tots el catalans dignes. Puigneró ha dit que eren a la Catalunya Nord, que tots estaven vaccinats i que anaven amb mascareta tota l’estona. Una burla infame que, com passa sempre, els mitjans processistes, han acceptat sense indignar-s´hi.

El primer que ofèn és que Puigneró confongui expressament la moralitat i la il·legalitat. Com que el que ha fet és immoral, ha de dimitir. Si, per afegitó, hagués fet quelcom d’il·legal, caldria inculpar-lo penalment. Una segon abús és que Puigneró no ha presentat cap prova ni que tots estiguin vaccinats ni que estiguin a Catalunya Nord. És aberrant que tota la premsa no sigui un clam per a exigir-ho.

Tercer motiu per a la dimissió de Puigneró és l’abús d’extraterritorialitat que fa en aquest cas. És com si Puigneró hagués estat sorprès mentre tenia sexe amb una menor segons les lleis catalanes però fos major d’edat segons aquell país; o tinguis esclaus en un país on l’esclavatge sigui permès. Quart, dir que estàs vaccinat i has dut la mascareta tota l’estona ja és una contradicció que no se sostindria ni en un judici, ni en una democràcia amb premsa lliure.

Però, potser l’insult més descarat a tothom qui no s’empassa qualsevol mentida que ve del poder és dir que duien la mascareta tota l’estona, llevat per a fer-se la foto. Es veu clar que de petit Puigneró devia ser dels que deien que no tenia els deures perquè se’ls havia menjat el gos. El problema és que ara és vicepresident i presumptament hauria d’estar fiscalitzat per l’oposició i el jornalisme. Presumptament. La mentida que diu és equivalent a publicar una foto a Instagram mentre parla pel mòbil i alhora condueix per l’autopista, i quan li demanin responsabilitats digui que solament havia agafat el mòbil per a fer la foto.

Segons Rahola i Puigneró, es poden organitzar dinars de grup de 100 persones que viuen a la Catalunya ocupada per Espanya, a la Catalunya ocupada per França, i al capvespre tornar tots aquí i que no passi res. És tot tan escandalós que no s’ha fet cas del fet immoral que un grup de persones -la immensa majoritat dels quals viuen dels diners de la gent com a polítics o opinadors de TV3- es gastin un dinerada per a fer una paella lluny de casa mentre moltíssima gent que els paga el sou i pateix per no perdre feina o casa no s’ho pot permetre.

També ha fet indignar determinats sectors la presència de Fachín i Sibina, que han passat de crítics de Convergència a la revista Cafè amb Llet a haver cobrat per ésser als Parlaments català i espanyol, opinador a TV3 i anar a les festetes de la burgesia postconvergent.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,