Cap sorpresa al Ple d’investidura convocat per l’Assemblea de Representants del Consell per la República, que ha elegit renovar la confiança en Puigdemont per als propers dos anys

El Ple va comptar amb la intervenció dels dos candidats a la presidència que van aconseguir els avals necessaris dels 121 representants, Joan Ramon Gomà i el president en funcions Carles Puigdemont, que van exposar el seu pla de govern. Posteriorment, els representants van tenir la possibilitat de fer preguntes als candidats. Finalitzat el debat, es va procedir amb la votació, en la qual Puigdemont va obtenir una clara majoria amb 102 vots a favor. El candidat Gomà en va rebre 7 vots i hi van haver 9 abstencions.

El flamant president va recordar que “davant la repressió espanyola que no s’atura, el Consell és l’esperança i l’avantguarda en un context de la inexistent proposta concreta per culminar el procés d’independència”, el mateix que ell no va culminar quan tenia les competències i la majoria per fer-ho.

El seu projecte passa pel reforçament de l’estructura tècnica del Consell, aglutinar per superar la representativitat orgànica de partits i reforçar el desplegament de la xarxa internacional, creada fa poc.

Des d’una realitat paral·lela, Puigdemont aspira a crear legislació republicana i està convençut que “un cop constituïts i consolidats com a institució, amb la nostra presència al cor de Brussel·les, el moviment independentista és molt conegut arreu del món”. En les pròximes setmanes la presidència nomenarà el nou Govern per al mandat dels propers dos anys.

Com a curiositat, el canal 3/24 es va referir a Puigdemont com a “l’expresident president”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,