“Un comunista de verdad les da pal pelo a los separatas y nacionalistas. Y si se ponen tontos, plomo.” Podria ser una conversa de barra de bar o de Tabarnia de dos nacionalistes espanyols de perfil intel·lectual baix i nul tarannà democràtic però es tracta de la darrera astracanada de Marina Pibernat a Twitter, que ha esdevingut una mena de Boadella o López Tena.

Ja el novembre de 2012 l’exdirigent d’ICV mostrava símptomes de hooliganisme quan definia Shakira “d’imbècil” per convertir-se en la musa dels “catalanitos” per cantar Boig per tu i ho rematava amb un “Fàstic de Catalunya”. A finals de 2013 va considerar tots els independentistes “d’excursionistes, un maleït malson catalufobucòlic’ i aquell desembre es va referir a La Marató com “un acte patèticament caritatiu en què els catalufos se la mengen entre ells per com són de solidaris”.

El 2015, quan era la número 4 d’ICV per Girona, va qualificar de “catalufos” els independentistes, li van obrir expedient i poc després va abandonar la formació.

Aquesta amargor disfressada d’enfant terrible li va jugar una mala passada el desembre de 2020, quan va dir que “el fastigós de Macià era una rata filofeixista que va voler pactar amb Franco el cop d’Estat si ell podia quedar-se amb Catalunya però Franco el va enviar a la merda”. L’odi li cegava la realitat: Macià no podia haver pactat res amb el dictador perquè va morir el 1933, tres anys abans del cop d’Estat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,