La reestructuració de l’espai convergent que no està incorporat a Junts per Catalunya avança. Ahir, el diari “El Punt Avui” anunciava el naixement d’un nou partit encapçalat per Àngels Chacón, que agruparia el PDeCAT i afins als partits que segueixen: Convergents de Germà Gordó (esquitxat pel cas 3%, ex-mà dreta de Mas i que figura a l’Expediente Royuela); Lliures del televisadament promogut Roger Montañola i la Lliga Democràtica de la no menys promoguda Àstrid Barrio i que també disposa de Josep Ramon Bosch, ex-president de Societat Civil Catalana.

No en seran part ni el PNC de Marta Pascal ni Units per Avançar d’Espadaler i Batlle, que considera satisfactori el seu pacte amb el PSC al Parlament de Catalunya. 

El congrés constituent tindria lloc el primer trimestre del 2022 i el projecte serà anunciat els dies vinents. Chacón sembla disposada a deixar la secretaria general del PDeCAT per encapçalar el projecte.

La primera contesa electoral seria per les Municipals del 2023, que posaran a molts batlles/ses entre l’espasa de Junts i la paret del nou partit. No es contempla la dissolució immediata del PDeCAT al nou partit, però sí que hi acabi per confluir. Per això se sospesa un període transitori de doble militància.

La notícia d’“El Punt Avui” indicava que per a poder-hi confluir, el nou partit prioritzaria l’eix ideològic a l’eix nacional. Chacón mateix va replicar a Twitter que no era cert que el PDeCAT renunciaria a l’independentisme. Li hem de donar la raó. Perquè no es pot deixar d’ésser allò que mai no s’ha estat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,