L’Associació d’Advocats Cristians ha presentat una denúncia contra el Museu Reina Sofia per una obra de León Ferrari en què apareix un Crist crucificat en un avió. A més, demana al jutjat mesures cautelars per a tancar l’exposició.

L’entitat conservadora acumula un altre disbarat a una trajectòria farcida d’episodis surrealistes contra la llibertat d’expressió i agafa així el relleu a Manos Limpias, aquell sindicat d’ultradreta que feia la feina bruta del clavegueram de l’Estat espanyol. El seu líder, Miguel Bernad, va passar vuit mesos a la garjola per delictes d’extorsió, organització criminal, falsedat documental i fraus en subvencions i en contra la fiscalitat pública.

La presidenta de l’Associació d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, va qualificar la llei d’eutanàsia de “retallada encoberta en pensions i en ajuts a la dependència”. L’entitat va encetar la seva particular obsessió judicial amb una denúncia contra l’actor Willy Toledo, a qui acusava d’ofendre els sentiments religiosos per haver-se cagat en Déu; fa un mes però l’Audiència Provincial en va ratificar l’absolució.

L’octubre de 2018 una magistrada de Santiago de Compostel.la va admetre un procediment d’una querella de l’associació contra el dramaturg Carlos Santiago, que havia fet referència als testicles de l’apòstol durant una crida. El gener de 2019 l’associació va recórrer a la Fiscalia per l’enderrocament d’una creu franquista a Ondarroa. Per contra, un jutjat asturià va desestimar-ne una demanda contra l’Associació de Clíniques d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, a la qual l’entitat conservadora havia acusat de competència deslleial i publicitat enganyosa. El jutge va decidir que l’entitat no tenia l’interès econòmic, el dret subjectiu ni l’interès legítim que requereix la llei.

A darrers de 2019, el Tribunal Europeu de Drets Humans va admetre un procediment d’una querella de l’associació contra l’Estat espanyol per l’arxivament de la causa de l’artista Abel Azcona, que va formar amb hòsties la paraula ‘pederàstia’ sobre el terra d’una església. I la directora d’un col·legi de Logronyo també en va rebre una querella per haver organitzat xerrades de caire sexual a alumnes d’infantil i primària.

La darrera víctima d’aquests advocats cristians va ésser Netflix, atès que va gosar de retratar Jesucrist com un personatge homosexual en un film. “Fa escarni i atempta contra els sentiments religiosos de l’article 525 del Codi Penal”, assegurava l’associació que es considera apolítica i plural. Tot i així, el seu nom apareix al llibre de Santiago Mata sobre l’organització ultra mexicana El Yunque. De fet, el diputat i portaveu de Vox a l’assemblea de Múrcia, Juan José Liarte, a qui la Fiscalia va obrir una investigació per haver insultat l’exministra Dolores Delgado, és un dels patrons de l’associació ultraconservadora, mentre que el seu responsable de promoció i màrqueting, Norberto Domínguez, es va presentar a les eleccions municipals de Villanueva de Pardillo (Comunitat de Madrid) al lloc número 11 de les llistes de Vox. I el marit de Polonia Castellanos, Alfonso González Rodríguez-Vilariño, va prendre la candidatura de Vox al Senat en les eleccions de l’abril de 2019, però no va ésser elegit.

Curiosament, els advocats cristians no han dit ni piu davant dels nou casos de pederàstia, com ara el del capellà de Còrdova condemnat a 20 anys de presó per un delicte d’abús sexual a quatre alumnes.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,