Ha estat un privilegi descobrir recentment aquest projecte del multi-instrumentista Pol Guasch Palomas. El seu estil és diferent del que jo havia sentit abans i, si hagués de definir-lo, hauria de recórrer a les etiquetes de neofolk-ambient i metall.

“Cathalunya Ancestral”, que encara continuarà més endavant, es va publicar el darrer solstici d’hivern. Les set cançons que hi són inclosos repassen temes històrics i llegendes catalanes com són Guifré el Pilós, Montserrat o una versió ancestral d’Els Segadors.

El darrer vídeo publicat aquest febrer, “L’espasa de Vilardell“, recull la llegenda de Soler de Vilardell i l’espasa de virtut amb què va poder matar el drac, amb un final del qual no farem spoiler. L’espasa Vilardell és exposada al Museu de l’Exèrcit de París.

Els instruments que hi predominen són el didjeridú, instrument aborigen australià -que remet a les nostres Lletres dels Antípodes- i el teclat MIDI, amb porcions de txalaparta basca, viola de roda i violí pizzicato, entre d’altres.

Els àlbums anteriors de Naakhum són “Backward in the times” (Parts I i II) i “Ecofascism“. També ha publicat diversos senzills dels quals destaca el recent “Post-veritat“, un sotrac a la nostra zona de confort. La lletra és inspirada en el documentari “La Mentida, el documental de la veritat.

Engresqueu-vos a sortir dels camins més fressats i descobriu Naakhum. No en sereu indiferents.

facebook Twitter Instagram Youtube soundcloud spotify deezer Youtube Music

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,