L’exfutbolista valencià Antonio Calpe ha mort als 80 anys víctima d’una llarga malaltia, motiu pel qual va ésser homenatjat amb un minut de silenci abans del clàssic del proppassat dissabte. Aquest defensa format a l’Alcoià va jugar tres anys al Llevant abans de fitxar el 1965 pel Madrid, amb el qual guanyaria tres lligues, una Copa del Rei i la Copa d’Europa de 1966.

La singularitat de Calpe rau en el fet que, després de guanyar la màxima competició continental, va ser l’únic jugador de la plantilla que no va anar a portar el trofeu a Franco a El Pardo. El motiu és que no volia fer patir la seva àvia, atès que la dictadura impune havia afusellat el seu oncle. Segons la crònica del diari Llevant El Mercantil Valencià, tenia una fotografia del Che Guevara al menjador de casa.

El Madrid ni va justificar-ne l’absència ni en va donar publicitat, una decisió coherent amb l’ocultació de la catalanitat dels germans Padrós, fundadors del club, o del republicanisme del coronel Antonio Ortega, president interí del club blanc que fou afusellat a Alacant el juliol de 1939.

Calpe, que va patir dues lesions importants, tornaria al Llevant per jugar-hi entre 1971 i 1975 i per entrenar-lo la temporada 1981-82.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,