Dues setmanes després de la bestialitat a Vallecas –exercida fins i tot contra jornalistes, amb antidisturbis llançant pedres i on Vox va cercar la fotografia per fer-se la víctima-, i amb el record recent del cas de Linares, diversos episodis han tornat a acreditar el tarannà antidemocràtic de la policia espanyola: un policia local de Capdepera portava un bolígraf de Vox i, en un supermercat, un altre agent ha estat enxampat amb un adhesiu franquista a la pistola. A Vallecas, l’ultradretà que assetjava l’habitatge de Pablo Iglesias es va fer un selfie amb un policia i a un altre districte de Madrid com Moratalaz, desenes d’agents han volgut impedir que l’assemblea de joves Distrito-14 informés els veïns sobre els perills de l’extrema dreta.

Encara més, el compte ‘Somos Policías’ ha publicat un missatge en què enalteix el maltractament contra els manifestants i els qualifica de “rates covardes i escòria sense valor” que s’orinen al damunt quan un agent els agafa pel coll. El cos ha hagut d’obrir expedient a dos agents que van emprar la violència a Benidorm contra una dona que no portava mascareta. Finalment, a Twitter s’han difós vídeos del centre d’entrenament d’unitats d’intervenció policial (UIP) a Jaén en què es fan càntics paramilitars d’homenatge a grans guerrers i que insten a “expulsar l’invasor”.

Per acabar-ho d’adobar, un dels policies de Linares que va ésser absolt malgrat haver apallissat el pare de la noia a qui havia desqualificat ha estat denunciat per abusar sexualment d’una menor. Finalment, uns agents han desallotjat de manera violenta el pícnic d’una família guineana a un parc de Fuenlabrada.

Així doncs, no resulta estrany que en les oposicions de la XXXVII Promoció d’Escala Bàsica la policia espanyola hagi rebaixat de 5 a 3,5 la nota mínima necessària per aprovar l’examen d’ortografia.