La macrocausa Mercuri, que va esclatar el 2012, continua avançant amb lentitud però ja ofereix alguns resultats i revela que el socialisme català tampoc era un oasi. El Supremo ha confirmat els tres anys de presó a Manuel Bustos per un delicte de tràfic d’influències, consistent a haver retirat multes de trànist a la seva dona i fills, pel qual l’exbatlle socialista de Sabadell resta inhabilitat durant setze anys per ocupar qualsevol càrrec públic en l’administració que sigui.

L’antic cap de la policia municipal de la població vallesana, Josep Miquel Duran, ha estat condemnat a un any i tres mesos de presó i 11 anys d’inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu, en haver estat declarat autor criminalment responsable d’un delicte de tràfic d’influències i un altre de prevaricació administrativa.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció considera “justa i exemplificant” la sentència atenent els càrrecs i responsabilitats de Bustos i Duran, i recorda que l’exbatlle també està imputat en quatre peces més del cas Mercuri, pendents de judici. A més, en demana l’ingrés immediat a presó en el marc d’una política de tolerància zero contra la corrupció, així com pel risc de fuga i l’alarma social motivada pels delictes comesos.