El recinte d’Ifema de Madrid serà l’escenari de la Fira Internacional de la Defensa (FEINDEF) entre el 3 i el 5 de novembre, és a dir, una cita per al bescanvi d’armes en un espai gestionat per la Comunitat i l’Ajuntament de la capital espanyola, entre d’altres entitats.

La plataforma Desarma Madrid ha emès un comunicat en què denuncia “el fort rebuig social” que genera entre la població madrilenya un acte que d’ençà el 2019 substitueix el Saló Internacional de Tecnologies per a la Seguretat i Defensa.

A banda del Ministerio de Defensa, darrere la fira hi ha l’Associació d’empreses contractistes amb les administracions públiques (AESMIDE), així com l’Associació espanyola d’empreses tecnològiques de defensa (TEDAE), que reuneix els principals fabricants i exportadors d’armes d’Espanya.

Desarma Madrid recorda que darrere d’eufemismes com ara “construint un futur millor” o “potenciant la cadena de subministraments” s’amaga la venda d’armes als principals escenaris de conflictes bèl·lics arreu del món. Espanya és el setè exportador d’armes del món i n’està proveint l’Aràbia Saudita per emprar-la contra el Iemen. Endemés, alerta de la hipocresia de les institucions encapçalades, respectivament, per Ayuso i Almeida, que es declaren defensores de la pau i els drets humans.

Per tot plegat, aquesta plataforma demana a Ifema la cancel·lació de l’acte, insta la societat a fer-hi boicot i proposa una auditoria dels comptes, més la declaració de Madrid com a ciutat lliure de comerç d’armes.

D’altra banda, el Centre Delàs ha creat Pacifistapp, un web per difondre activitats per la pau que mapeja iniciatives i ofereix recursos sobre desarmament i desmilitarització.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,