La plaça Sant Jaume va ser l’escenari de l’acte de commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust. Després d’unes paraules de benvinguda d’Ada Colau, Sara Balasch i Håvard Enstad van cantar la cançó Arvoles yoran por luvyas.

Posteriorment es va fer l’encesa d’espelmes en record dels sis milions de jueus assassinats pels nazis, del milió i mig de nens i nenes víctimes de la barbàrie, de les víctimes del poble gitano, dels republicans deportats i dels altres col·lectius que van patir persecució i mort. També hi va haver una menció especial en memòria dels “Justos entre les Nacions”, aquells homes i dones que arriscaren la seva vida per salvar els jueus perseguits.

Durant l’encesa d’espelmes es va interpretar El malei rachamim, pregària jueva pels difunts. Un minut de silenci va precedir la lectura de textos a càrrec dels alumnes de l’IES XXV Olimpíada del barri de la Font de la Guatlla del districte de Sants-Montjuïc; de la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme Mai Més de l’Amical de Mauthausen i altres camps; i de Silvia Leida, presidenta de la Comunitat Jueva ATID.

Lourdes Ciuró, consellera de Justícia de la Generalitat, va tancar l’acte, que va culminar amb la interpretació de les peces Gelem gelem, himne del poble gitano, i El cant dels ocells.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,