Malauradament l’independentisme de base viu la política com un Barça-Madrid de futbol de manera emocional i no racional. El pitjor de tot és que, darrerament, aquest enfrontament ha esdevingut una guerra fratricida entre els seguidors de Junts per Catalunya i els d’ERC, cosa que afavoreix l’Estat espanyol i allunya la independència. I que dificulta de poder fer jornalisme lliure i independentista.

Un exemple clar en són les declaracions recents de la presidenta del Parlament -aquest Parlament amb 74 “independentistes” que dos mesos després de les eleccions no han fet la independència-, Laura Borràs.

Borràs, en una entrevista a TVE2, va dir que no hi haurà cap altre referèndum unilateral perquè Espanya no ho permetrà -concepte de la unilateralitat curiós, que ha de demanar el permís de l’altra part-, i també va descartar la possibilitat d’un referèndum pactat, que ha definit com a “criatura mitològica”, cosa que manifestament contradiu el programa electoral de Junts per Catalunya, el qual l’ha portada a presidir el Parlament.

És a dir, que tanca la porta a qualsevol referèndum, cosa que a Catdavant compartiríem si no fos perquè cap partit parlamentari es decanta per fer una DUI no precedida de referèndum, i encara menys per exercir davant l’ONU els drets com a minoria nacional. És a dir, Borràs i els altres 73 renuncien a la independència. Perquè el que sí que és una criatura mitològica és una independència que arribi en excloent tots els partits “independentistes” i tots els camins possibles per a obtenir-la.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,