Enguany, les independències dels països bàltics fan 30 anys. L’ANC, els dies 7 i 8 de maig, organitza via Zoom el “Congrés de Precedents Unilaterals” amb antics capdavanters polítics i socials dels països bàltics i Eslovènia. També hi participaran intervinents catalans, el militant actiu i sociòleg porto-riqueny Ramón Grosfoguel i s’hi comentaran aspectes econòmics, de relacions internacionals, procés constituent i resistència pacífica.

Tenint en compte que la unilateralitat és el sol camí a la independència de Catalunya, com exemplificàvem fa unes setmanes amb el cas de Kosovo, cal considerar-ho una bona iniciativa de l’ANC. Ara, si l’ANC s’hagués decantat per la unilateralitat hauria fet costat o a la cimera per la unitat promoguda per Donec Perficiam o al manifest per la unitat independentista promogut per Directe 68.

I és que sembla que som davant un rentat de cara de l’ANC sense efectes pràctics. Els qui prou sabem que el procés és l’estratègia espanyola per a impedir la independència de Catalunya hem de tenir memòria. I és que, ja al 2016, l’ANC feia projeccions públiques del documentari “La revolució cantada” sobre la independència unilateral d’Estònia, i després hem viscut les traïcions de tots els partits a la unilateralitat de l’octubre del 2017 ençà, amb l’ANC de convidada de pedra.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,