La Xunta de Galícia ha sancionat Adif amb 45.000 euros com a responsable d’una infracció greu consistent a llençar dos vagons al riu Sil el 2020, a l’alçada del municipi de Carballeda de Valdeorras. L’acte contravé la llei de residus i sòls contaminats.

Queda acreditada que aquesta entitat pública empresarial depenent del Ministeri de Transport va ometre les seves obligacions de control i vigilància i va permetre l’abocament dels vagons sense prendre cap mesura ambiental. Els fets es van produir en un espai natural protegit dins la Red Natura 2000, motiu pel qual la Xunta considera que la sanció és “justificada i graduada”.

No és pas la primera vegada que l’entitat queda esquitxada per un escàndol: recentment la Comisión Nacional del Mercado de Valores va sancionar vuit empreses per haver-se repartit de manera fraudulenta una vuitantena de licitacions d’Adif i Foment mentre que també va tenir una actuació negligent en el famós accident de tren de 2013 a Santiago de Compostel·la en el qual van morir 81 persones.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,