Aterra amb força l’aplicació Diskover en el seu desplegament a Catalunya. La iniciativa s’ha presentat als municipis de les comarques de la Cerdanya, Gironès, Alt Empordà, Baix Empordà, la Selva, Vall d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre, Montsià, les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu, així com al Consell Comarcal Baix Empordà, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava, l’Institut pel desenvolupament de les comarques de l’Ebre (IDECE), i ja s’han iniciat contactes amb els ajuntaments de Bellcaire d’Empordà, Blanes, Castell-Platja d’Aro, Girona, Palafrugell, Palamós, Peralada, Santa Cristina d’Aro, Tortosa, Amposta, Gandesa i Mora d’Ebre i amb centenars d’hotels, apartaments, xalets turístics i cases rurals de tot el país.

La primera xarxa social turística catalana pretén transformar el model turístic, descentralitzant i desestacionalitzant els fluxos, potenciant el turisme rural i els comerços de proximitat, així com creant una consciència de turisme “slow” i de qualitat. La solució integra en una única plataforma tots els actors vinculats al turisme -turistes, empresaris, habitants locals, dinamitzadors i administracions públiques-, recupera actius patrimonials no publicats a Internet fins ara i potencia el coneixement col·lectiu del territori, atès que és una eina col·laborativa.

L’empresa, que es va constituir al mes de juny de 2021 i un mes després aixecava una primera ronda d’inversió pre-seed, va fer públic en plataformes el seu primer MVP- disponible per a Android i iOS-, i amb la darrera actualització l’app acaba de consolidar-se com a eina turística col·laborativa. Fonts de l’empresa asseguren que la intenció és tenir tot el desplegament realitzat abans de Setmana Santa per poder fer un llançament mediàtic quan comenci la temporada turística, i consolidar la plataforma a tota Catalunya amb la introducció de 18.000 punts oficials. L’expansió cap a altres regions d’Europa Amèrica del Sud vindrà després.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,