Sonsoles Centeno, representant espanyola davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ha deixat el càrrec per estalviar-se la humiliació del Suprem i liderar una nova oficina de la firma Pérez-Llorca a Brussel·les. Ella va ser l’encarregada d’alertar que cap tribunal de la Unió Europea no podia executar les euroordres fins que el Tribunal de Justícia de Luxemburg s’hagués pronunciat sobre les qüestions prejudicials plantejades per Llarena.

Però el Suprem va per lliure: fonts del màxim òrgan del poder judicial han assegurat que el que estableixi el TJUE no influeix en la causa contra Puigdemont, que serà detingut si trepitja Espanya amb l’argument que el dret espanyol no està supeditat l’europeu. Joaquín Urías, professor de dret constitucional i ex-membre del TC, es demanava a Twitter si ja vivim a Polònia.

La rebequeria del Suprem li pot sortir cara, atenent al fet que l’advocat general de la Unió Europea dóna suport al fet de condicionar els fons europeus al respecte a l’estat de dret en referència a Polònia i Hongria.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,