La Junta de Seguretat de Catalunya té com a funcions coordinar l’activitat dels cossos policials de l’Estat i de Catalunya, coordinar el bescanvi d’informació en l’àmbit internacional i en les relacions de col·laboració i auxili amb les autoritats policials d’altres països i assegurar la presència de la Generalitat, d’acord amb l’Estat, als grups de treball de col·laboració amb les policies d’altres països en què participi l’Estat.

La Junta de Seguretat de Catalunya és un òrgan de composició paritària entre la Generalitat i l’Estat i és presidida pel president de la Generalitat. En representació de la Generalitat, també en formen part: la persona titular del Departament d’Interior; la persona titular de la Secretaria General del Departament d’Interior; la persona titular de la Direcció General de la Policia; la persona titular de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Interior.

Aquest important organisme va estar vuit anys sense reunir-se. Finalment es va reunir el 10 de juliol del 2017. Cinc setmanes després es produïen els atemptats del 17-A. Ara que la participació de l’estat espanyol als atemptats del 17-A és acceptada majoritàriament per l’independentisme, cal fer-se tres preguntes:

Per què José Manuel García-Margallo va afirmar que a Catalunya passarien coses a l’agost, el mateix dia que hi va haver la Junta de Seguretat?

Per què l’estat espanyol es reuniria amb els representants catalans si preparava un atemptat contra ells i corria el risc de ser descobert?

Com és que el conseller d’Interior Jordi Jané és substituït per Joaquim Forn tan sols quatre dies després de la reunió? Es que va refusar d’atemptar contra el poble de Catalunya?

És molt còmode carregar-ho tot al CNI, però la manca de resposta catalana i internacional a les paraules de Villarejo demostren que som davant quelcom de ben  pitjor, com indicàvem al nostre editorial de diumenge.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , ,