Ja han passat dues setmanes des que El Salvador va establir el bitcoin com a moneda de curs legal al costat del dòlar.

Després de problemes tecnològics, ja solucionats, amb la impulsió de Chivo –el portamonedes electrònic-, més d’un milió i mig de salvadorencs (25% de la població) ja el té, probablement ajudats per l’incentiu de 30 dòlars per a qui n’obri un. La fluctuació a la baixa de gairebé 10% en 24 hores va motivar que el govern comprés 150 bitcoins i en va elevar el total a 700.

Nayig Bukele, el president, figura a la llista de les 100 persones més influents al 2021, a la revista “Time”, a la part “Líders”. 

En direcció oposada, milers de persones es van manifestar contra l’autoritarisme del govern i el bitcoin, i van cremar un caixer de la criptomoneda el 15 de setembre, dia del bicentenari de la independència d’El Salvador. I, endemés, el tribunal de comptes farà una investigació de la compra de bitcoin.

D’altra banda, a Cuba, d’ençà del dia 15 de setembre, s’han començat a reconèixer pagaments en bitcoins i Laos, país de Xina, que ha establert prohibicions a la mineria, hi ha legislat favorablement per a atreure part del xinesos que emigren i poder donar sortida a l’excés de capacitat que té de producció hidroelèctrica.

 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,