A manca d’una setmana per a les eleccions, el Departament d’Interior de la Generalitat va enviar comunicats interns a les comissaries amb l’objecte que els diferents grups de treball demanessin vaccinar els agents. Enmig de les presses i nervis i un munt de trucades telefòniques a corre-cuita, es van fer tres llistes: els qui es vaccinaven, els qui no ho feien per tenir patologies prèvies i els qui no ho feien. La primera categoria va ésser derivada a Salut per a ser-hi vaccinada, passant al davant de col·lectius prioritaris.

El Sistema de Gestió de Prevenció de Riscos Laborals (SGPRL) assegura que Interior va donar els noms i números de telèfon de totes les persones treballadors del cos de Mossos d’Esquadra, als qui CatSalut va enviar sms d’ençà del proppassat dilluns per a concertar la cita prèvia.

Les llistes, realitzades al marge de la Llei de Protecció de Dades, la intimitat dels pacients i els torns, van topar amb les baixes de nombrosos agents per símptomes diversos: mal de cap, fred, vòmits i diarrees. La falta de Mossos en alguns districtes, com ara el de Les Corts, va obligar a cercar-hi reforços.

La idea de la Generalitat és disposar del màxim nombre possible de Mossos –els policies bons del 1er Octubre en detriment dels ‘piolines’ en què l’Estat va malbaratar més de 80 milions d’euros-, per a la jornada electoral per si van mal dades o sorgeix qualsevol problema.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,