El català a la Catalunya Nord està d’enhorabona. El president de l’associació La Bressola, Joan Sebastià Haydn, ha anunciat que a partir del curs que ve s’obrirà un nou centre a Canet de Rosselló.

La Bressola és una xarxa d’escoles privades laiques que practiquen la immersió en català a la Catalunya Nord. Actualment hi ha un col·legi (l’equivalent francès a un institut) a Perpinyà i diverses escoles maternals i primàries en el territori de la vegueria.

Cal remarcar que l’ajuntament de Perpinyà ha mirat de posar-hi diversos impediments per l’obertura d’aquest nou centre, que permetria als adolescents d’entre 11 a 14 anys continuar l’ensenyament en català que han rebut a les escoles maternals i primàries de La Bressola, fins al punt que ha estat el municipi de Canet de Rosselló que s’ha ofert a acollir el nou centre.

Malgrat tot, La Bressola no compta amb cap liceu (l’equivalent al nostre batxillerat), fet que provoca que a partir dels 14 anys, els nord catalans hagin d’estudiar al sistema públic francès en la ‘’llengua de la República’’.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,