Fa 3 anys i mig el poble de Catalunya es va guanyar la independència pel referèndum del 1r O. Ja l’havia guanyat per eleccions plebiscitàries al 2015. Suposant, es clar, que una nació mil·lenària que va ser ocupada militarment al 1714 no li cal guanyar-se res a les urnes.

Per això un català del segle vinent, o un estranger del present, no intoxicats pel procés, ho tindrien molt difícil per entendre per què Catalunya no és encara independent. Ara la darrera i irritant desavinença és la unitat d’acció a Madrid.

Així per part d’ERC el seu secretari d’organització, que ja va tenir una forta enganxada amb Josep Costa arran de la cimera independentista organitzada per Donec Perficiam, ha afirmat que ningú no dirà a Esquerra què ha de fer a Madrid.

Per la seva banda Miriam Nogueras portanveu de Junts a Madrid, que el sistema va foguejar a Solidaritat i a la campanya “No vull pagar”, ha insistit que la unitat d’acció a Madrid és imprescindible.

I ja ho han tornat a fer. En comptes que els mitjans, que tenen emmordassats, ens facin veure que si no fos per les falses declaracions d’independència del 2017 a Madrid només hi tindríem una ambaixada i no pas diputats, ens fan passar amb l’enèsima picabaralla, divisora i neutralitzadora de l’independentisme.

Estem molt cansats; senyors que maneu a Junts, ERC i CUP. Però no pas de lluitar per la independència, que volem més que mai. Tan sols estem cansats de vosaltres, els vostres partits i els vostres enganys.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,